STARLIFE

Termékek ingyen

Memória játék

Kategóriák:

CSOMAG:

Egészségügyi problémák:

Call center:
+36 76 222 333
megrendeles@starlife.hu

Reklamációk

  1. A Reklamációs eljárás leírja, hogyan kell hibás áru esetén eljárni. Az áruk hibásak, ha nem az előírt mennyiségben, minőségben és kivitelben szállítják őket. Más áruk kiküldése szintén hibának tekinthető.
  2. A Vevőnek a hibás teljesítéshez fűződő joga olyan hibát jelent, mely áruk nem veszélyeztetik a Vevőt, még akkor is, ha később nyilvánvalóvá válik. A Vevő ezen jogát egy később keletkezett hiba is megállapítja, amelyet az Eladó a kötelezettségének megszegésével okozott.
  3. A károsodás kockázata az Eladóról átruházódik az áruk átvételekor a Vevőre. Ugyanez érvényes akkor, ha a Vevő nem veszi át az árut, bár az Eladó engedélyezte neki, hogy az áruval rendelkezzen.
  4. A vevő a reklamált árut a következő címre küldheti: STARLIFE s.r.o., Palouky 616., 253 01 Hostivice, Cseh Köztársaság. A reklamált árut gondosan rögzíteni kell a további károsodások elkerülése érdekében a szállítás során, a csomagon jól láthatóan fel kell tüntetni a "REKLAMÁCIÓ" feliratot, és tartalmaznia kell: az igényelt árut, a vásárlási okmány másolatát, a hiba részletes leírását és a Vevő elérhetőségét. A fentiek nélkül lehetetlen azonosítani az áru eredetét és hibáit.


2021. 1. 1-én v életbe lépnek az új AUTO STARLIFE Program üzleti feltételei, AUTO1.000 módban.
2020. 12. 31-ig szükséges az Ön egyetértése vagy nem egyetértése
Egyetértek = tovább folytatja.
Nem értek egyet = visszaadja a gépjárművet a STARLIFE központjába 2021. 1. 7-ig.

Please wait while loading data…