STARLIFE

Products for free

Игра „Пексесо“

Tips on gifts for Christmas:

ПАКЕТ:

Проблеми:

Contact us:
+420 737 252 404, -405
order@starlife.eu

Здравословен начин на живот – Релакс

Почивка, постоянно добро настроение… или стрес?
Въпреки че в наши дни без всякакво съмнение побеждава стресът, с него може да се воюва!
Как?

Най-добрият начин е да избягваме стресови ситуации

Въпреки че в днешно време не можем да избегнем стреса, е важно да не му се поддаваме и да се предпазваме от него: да променим обичайните си лоши мисловни стереотипи, поведението си, отношението си към нещата (да виждаме чашата наполовина пълна, а не наполовина празна), да спазваме правилен начин на живот, да бъдем оптимисти, да се научим да дишаме правилно, да почиваме достатъчно, да спим, да имаме хобита, приятели, да си намерим нещо, което ще ни успокои, било то йога, масажи или продължителни разходки сред природата. Разбира се, можем да използваме и благоприятния ефект на хранителните добавки върху нашата психика и устойчивост срещу стрес.

Стресът е неделима част от нашия живот. Трудно е да се отървем от него и да го избегнем, защото той има много лица. Съвременният човек живее в непрестанен стрес, не само емоционален, но и химически, оксидантен или генотоксичен. Това са непредвидимите и нежелани странични ефекти от цивилизационното развитие. Стресът, с който не сме се справили, е опасен, тъй като нарушава детоксикиращите фактори в организма, блокира естествените филтриращи механизми, повишава пропускливостта на червата и ни отнема желанието за живот. Продължителният стрес е първата крачка към язви, високо кръвно налягане, невроза и други заболявания. Появяват се здравословни проблеми като например намалена концентрация и имунитет, стомашни проблеми, повишено кръвно налягане. Сексуалното желание намалява, а старостта идва по-рано. Стресовите фактори се приемат също така от рецепторите, разположени в тъканите на кожата, мускулите и сухожилията, които реагират с болезнени спазми, болки в шията и гърлото, „мравучкане“ в ръцете.

Изпитан начин да се справим със стреса е промяната на начина на живот:
подходяща храна и физическа активност.

За организма недостигът на хранителни вещества е стрес сам по себе си, освен това колкото по-добре се разтоварим от стреса, толкова по-добре организмът реагира на приетите храни. В храната не бива да липсват витамини, минерали, белтъчини и ненаситени мастни киселини, които подобряват настроението. В стресови ситуации е нужно вместо алкохол или химически стимуланти да изберете стимуланти, краткотрайни физически упражнения и продукти на STARLIFE

Да не забравяме и съня.
Природата е отредила приблизително 25 години от продължителността на живота ни за сън.
Несъмнено е имала сериозни основания за това. Мнозина от нас подценяват значението на съня за нашето здраве. Някои го смятат за изгубено време, защото денонощието има само 24 часа, и си обещават, че по-нататък ще компенсират с допълнителен сън нощта, в която не са мигнали. За да функционира добре, нашият организъм се нуждае не само от храна и кислород, но и от достатъчно продължителен сън. Сънят е почивка за организма. Докато спим, мозъкът си почива, мускулите се отпускат и хормоналната система отделя вещества, които регенерират клетките. След достатъчно дълга почивка умората ни напуска, болезненото напрежение на мускулите изчезва, отива си и лошото настроение.

Моля, изчакайте записването на данните...