Zdraví Online – продукти и система®

Products for free

Игра „Пексесо“

Tips on gifts for Christmas:

ПАКЕТ:

Проблеми:

Contact us:
+420 737 252 404, -405
objednavky@zdravi.online

Здравословен стил на живот – ДВИЖЕНИ

Да, движението е част от здравословния начин на живот. Но не е задължително да сте професионален спортист, нито да прекарвате часове във фитнес залата или на атлетическата писта, достатъчно е да намирате всеки ден малко време за движение – например да идете и да се върнете пеша от работа или вечер преди сън да се разходите сред природата, да не се движите с асансьор... стига човек да има желание, винаги ще намери начин :-

Човешкото тяло е създадено за движени

Старогръцкият философ Аристотел повтарял на учениците си: „Нищо не съсипва така нашето здраве, както телесното бездействие“

Днес едва ли трябва специално да убеждаваме някого, че физическата активност допринася за подобряването на нашето физическо и психическо състояние.

В същото време обаче машините са поели от хората физическото натоварване, педалите са заменили краката и повечето от нас водят заседнал начин на живот.

Ние сме общност от хора, пристрастени към седенето. Дългите часове, прекарани в една и съща поза, водят до това, че скелетът и мускулите отслабват, ходилата престават да бъдат достатъчна опора, тазът изгубва стабилността си, а гръбнакът се изкривява.

Прочети нататък Скрий

Резултатът от физическото бездействие са телесни недостатъци, ограничаване на възможността за свободно движение, проблеми с концентрацията и невъзможност за отреагиране при стрес. Седенето в продължение на много часове в затворено помещение още от шестгодишна възраст води до това, че организмът не е достатъчно снабден с кислород, а консумацията на каквато и да е храна означава, че е и недохранен. Въпреки все по-популярните форми на активна почивка, те губят битката с продължителното седене пред телевизора и компютъра. Затова при лавината от ежедневни задължения е така важно да заделим макар и минимум от свободното си време за разходка и физически упражнения. Системното, разумно физическо усилие увеличава ефективността, силата и мускулната маса. Отразява се благоприятно на фигурата, на сърдечно-съдовата система, на метаболизма, на детоксикацията и снема физическото и психическото напрежение.

Активната почивка увеличава двигателния диапазон на ставите, оформя тяхната повърхност и ги предпазва от износване.

Физическите упражнения помагат за правилна стойка, тренират равновесието и координацията на движенията, стимулират имунната система и са лек срещу болестите на цивилизацията.

Благодарение на активния начин на живот не само предотвратяваме болестите, но и се избавяме от тях.

Не вярвайте на твърденията, че когато ставите ви са болни, организмът не би трябвало да бъде напряган и не бива да се извършва никаква дейност. Болестите, освен травмите, представляват нарушено състояние на хомеостазата на организма, при което никога не страда само един-единствен орган. Дегенеративните заболявания на двигателния апарат се срещат заедно с други заболявания, например затлъстяване, захарен диабет и високо кръвно налягане. Причината за тях е не само недостатъчното движение или натоварване на ставите, но и начинът на хранене и недостатъчната грижа за вътрешната телесна хигиена, тоест – правилното пречистване на организма. Токсините в червата пътуват към малките и големите стави на крайниците и по протежението на гръбначния стълб и така предизвикват тяхното бавно разрушаване. Ставите се износват, отичат, болят и така ограничават свободата на движение.

Когато се чувстваме добре и здрави, животът е много по-приятен.

Ако не сте свикнали да бъдете физически активни, започнете с физическите упражнения малко по малко.

Заедно с подобряването на физическата ви кондиция и здравословно състояние ще усетите прилив на енергия и автоматично ще искате да спортувате повече.

Изберете си такава форма на физическа активност, която е приятна за вас и е в границите на вашите двигателни възможности. Ако сте физически активен човек, спортувате като състезател или за разпускане, или пък извършвате тежък физически труд и така излагате ставите си на високо напрежение и микротравми, укрепвайте превантивно двигателния си апарат с хранителни добавки.

Златният принцип на здравословните физически упражнения:
Правете ги 3 пъти седмично в продължение на 30 минути с пулс 130 удара в минута..

Не сте влезли в сайта
Влезте в горното меню със своя ID и парола.

SPORT TEAM STARLIFE

Спортни приложения за Вашия смартфо:

Sports Tracker Running Cycling
Push Ups Work
Sit Ups Workout  
Runtastic Sit-Ups Ab Workout
Dřepy - Squats Workout  
Runtastic Squats – Workouts
Моля, изчакайте записването на данните...